بهره گیری از روشهای ارائه شده در یوگا و ... برای تمرکز در عبادت !!!؟؟؟
دوستی می گفت ؛ روشهایی در برخی گروههای معنویت گرا و کلاسهای مدیتیشن و ... ارائه می شود که بعد از چند جلسه تمرین انسان دارای تمرکز و قدرت اراده می شود. و میخواست در آنها شرکت کند تا بتواند در نماز و عبادت خود تمرکز و حضور قلب داشته باشد!؟
من به شوخی گفتم مراقب باش با ولع نسبت به معنویت و بهره از این مراکز وروشها در دام فرقه و مکتب ها نیفتد.!!!
بعد...
من ابتدا نیت خوب او را ستودم.
سپس به تفاوت بین معنویت و دین اشاره کردم.
و فرصت نشد بگویم که...
1- هدف از عبادت ، خود عبادت نیست!
2- هدف از عبادت رسیدن به عبودیت و تسلیم بودن است در برابر خداوند و دستورات و احکام او!
3- تمرکز و حضور قلب باید با خود عبادت بدست آید و با معرفت و شناخت و تأمل در اسرار، احکام و آداب همان عبادت.
4- اگر شما با خود این عبادت به حضور قلب و تمرکز در آن نرسیدید، باید در میزان توجه، تقید، رعایت آداب و احکام آن تأمل کنید.
5- اگر خود دین و آموزه ها و عباداتش نتواند شما را به این حالت برساند، میتواند نشانه ای بر ضعف و نقصان دین باشد و این امکان ندارد.
6- دینی که مکلف و متدین به آن دین بخواهد از مکتب یا معنویتی غیر از دین اسلام بهره مند شود، یعنی دین خود را خالی و یا کم توان در معنویت میداند و این میتواند به ضعف و سستی در دینداری بیانجامد یا نشانه تصور ذهنی ضعف دین در شخص باشد.
7- دین اسلام آخرین و کاملترین دین با دلایل عقلی و شرعی است. و پاسخگوی تمام نیازها!! و اگر کسی به تمام ابعاد آن توجه، دقت و عمل نماید یقیناً هم به آثار و نتایج ظاهری اعم از تمرکز و آرامش و... می رسد و هم به هدف غایی آن که رشد معنوی و کمال و قرب الهی!
8- همانطور که گفته شد؛ دستورات دین سه بعد دارد؛ احکام، آداب ، اسرار!
9- با شناخت و آگاهی کامل از احکام عملی و عمل صحیح وبه آن ، و رعایت آداب متناسب با آن که در آیات و روایات بیان شده است و کتابهایی نیز در این زمینه تألیف گردیده، به آثار آن عبادات دست یافته و اسرار آن نیز کشف خواهد شد. و این راه رفتنی است و نه خواندنی !
10- کتابهاب اسرار الصلاة ، آداب الصلاة، و ... راهی به سوی بهتر شدن، معنوی تر شدن، حضور قلب و تمرکز در عبادات بخصوص نماز بوده و انسان را از جاده عبادت به شاهراه عبودیت رهنمون شده و به مقصد قرب الهی و کمال خواهد رساند ان شاءالله. که ...«و ما خلقتُ الجنّ و الانس الّا لیعبدون»
11- توجه به عبادت اهل بیت علیهم السلام و توسل به ایشان راه را نزدیکتر و در حرکت مقوم سالک خواهد بود.
التماس دعا
الاحقر ؛ مهدی مینایی وفا شب اول ربیع الاول 1440 ق