ویژگی یاران امام زمان عج
یاران امام زمان(عج)
در حفاظت از ارزشها، جلوگیری از آسیبها و خطرات دشمنان فروگذار نیستند،
افقنگر هستند و نگاهشان به خداست
ملامت ملامتگران هرگز خللی در اراده پولادین آنها ایجاد نمیکند.
آیه ۵۴ سوره مائده :
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»
مخاطب آیه مؤمنان هستند؛ یعنی
ممکن است ما که مدعی ایمان هستیم هم در مسیر زندگی بلغزیم و دین و ایمان خود را از دست داده و عاقبت بخیر نشویم.
آیه ادامه میدهد:
اگر شما دست از دین او برداشتید خدا کسانی را به جای شما به یاری دین میفرستد که خدا آنها را دوست دارد و آنان هم خداوند را؛ این افراد در برابر مومنان نهایت تواضع و فروتنی را دارند و برای آسایش مومنان خود را به زحمت میاندازند ولی همه بغض و کینه و عداوت آنها متوجه دشمنان و کفار و کسانی است که مانع پیشرفت و عزت بشر هستند. این افراد در مسیر تحقق عدالت اهل جهاد و مبارزه و یاری دین هستند و اگر راه و برنامه و فعالیتی دارند در برابر ملامتها و سرزنشها هیچ ترسی ندارند و اوج قله یعنی خدا و امام زمان خود را میبینند و این فضل خداوند برای چنین کسانی است.
کسانی که ظرفیت و قابلیت این مسئله را در خود ایجاد کنند خداوند آن را به ایشان تفضل میکند. امام صادق فرمودهاند که این آیه در وصف یاران امام زمان است لذا بدانیم دین گیر ما نیست و اگر ما دست از دین برداریم و دنبال کار خود برویم دین متوقف نمیماند و خدا کسانی را دارد که به یاری دین می فرستد و این عشق به خداست که این افراد را به سمت ولی خدا هدایت میکند کسانی که در تمام ابعاد علمی و ایمانی و دنیوی، هدایتی و سعادت، عزت، کمال و … سعیشان گرفتن دست دیگران و داشتن نهایت تواضع و فروتنی در برابر مومنان و نهایت بغض و کینه علیه کفار است.
یاران امام زمان(عج)، اهل تلاش هستند و اهل عافیت و خوشگذرانی نیستند و در راه خدا هر مقداری که از دستشان برآید از هیچ تلاش و جهاد علمی کوتاهی نمیکنند؛ این افراد در حفاظت از ارزشها، جلوگیری از آسیبها و خطرات دشمنان فروگذار نیستند، افقنگر هستند و نگاهشان به خداست و ملامت ملامتگران هرگز خللی در اراده پولادین آنها ایجاد نمیکند.
در آیه ۲۶۹ سوره بقره «ما یذکر الا اولی الالباب» خداوند فرموده :
ما حکمت را به کسی که مشیتمان تعلق بگیرد اعطا میکنیم؛
ممکن است ما آن را جدی نگیریم ولی خدا این حکم را خیر کثیر یعنی کوثر حکمت می نامد و کسی که این نعمت را به دست آورد خیر دینا و رستگاری آخرت را دارد.
خداوند برای تاکید بیشتر بر این مسئله فرموده که فقط صاحبان خرد وعقل ناب واقف به این مسئله هستند.
ویژگی قرآن این است که وقتی تدبر کنیم سؤال ایجاد می شود. و
در خود قرآن تاکید شده که شان طبیعی این آیات در مورد پیامبر و اهل بیت(ع) است؛
از امام صادق روایت شده که این حکمت، معرفت و زمینه شناخت امام زمان(عج) است
یعنی اگر کسی در صدد شناخت امام زمان باشد خدا این معرفت را به او داده و او صاحب کوثر خواهد شد.