در آینه قرآن و عترت

نکات و ظرائف معرفتی ، که گاه به ذهن حقیر می رسد

در آینه قرآن و عترت

نکات و ظرائف معرفتی ، که گاه به ذهن حقیر می رسد

زندگی درخشان هدایتگران راه نجات ؛ انبیاء و اولیاء الهی !
سعی میکنم خوشه ای از خرمن گهربار برچیده در معرض نمایش علاقمندان به زندگی پاک و سالم قرار دهم .
تا سبک زندگی ما همچون ستارگان درخشان آسمان انسانیت و بندگی الهی گردد.
به لطف و عنایت الهی

پیوندهای روزانه
پیوندها

۱۰ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

شرح فرازهایی از صلوات شعبانیه و آداب این ماه

يكشنبه, ۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۲:۱۲ ب.ظ

شرح فرازهایی از صلوات شعبانیه و آداب این ماه

 

در میان ماه های سال سه ماه رجب، شعبان و رمضان از ایام الله محسوب می شوند که در آن دستورات مهمی برای توجه به جهات الهی از سوی مسلمانان وارد شده است.

در میان ماه های سال سه ماه رجب، شعبان و رمضان از ایام الله محسوب می شوند که در آن دستورات مهمی برای توجه به جهات الهی از سوی مسلمانان وارد شده است.

در مورد ماه شعبان نیز روایات بسیاری در فضیلت این ماه وارد شده که آن را از دیگر ایام سال متمایز می کند همچنین در روایتی از حضرت صادق(ع) آمده است که بهترین اعمال در این ماه صدقه دادن و استغفار است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ اسفند ۰۰ ، ۱۲:۱۲
مهدی مینایی

شرح فراز صلوات شعبانیه از زبان آیت الله جوادی آملی

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی

 

ماه شعبان را باید ماهی آراستۀ به اخلاق نبوی نفسیر نمود.ماهی که در روایات صراحتاّ به ماه  نبیّ مکرم اسلام(صلوات الله علیه و آله) تعلق دارد وامور نیکی چون صله رحم، اکرام و اطعام یتیم، عیادت مریض  و درود و صلوات بر محمدو آل طاهرینش گوشه ای از یاری رساندن به خاتم الانبیاء محسوب می شوند.

صاحب تفسیر تسنیم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسات مختلفی به فضیلت این ماه فرخنده اشاره داشته تا اندیشه و انگیزه در نهاد انسان سالک تبلور پیدا نموده و راه پیش رو را به زیبایی طی کند.

معظم له دریکی از جلسات درس اخلاق خود به بیان نکات اخلاقی صلوات شعبانیه امام سجاد علیه السلام و نیز اهمیت و عظمت این ماه فرخنده  پرداخته و فرمودند:

شب و روز ماه شعبان با عبادت پیغمبر زینت گرفت، یعنی سنّت او و عادت مستمرّ او این بود که شب‌ها را زنده‌ می داشت و روزها را روزه می گرفت، و لذا این پیامبر است که این ماه را ماه رحمت کرده است.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه با اشاره به فرازهایی از صلوات شعبانیه که در آن بندگان از درگاه خداوند همراهی و تبعیت از وجود مبارک پیامبر رحمت(صلوات الله علیه) را می خواهند، بیان داشتند:

شاید این مطالب را هم بپسندید:

آیت الله جوادی آملی: ماه شعبان ماه خواستن است/خدایا پیامبر را برای من یک راه باز و وسیع قرار بده!

در همین دعای نورانی، وجود مبارک امام سجاد(سلام الله علیه) به ما آموخت که بگوییم خدایا اولاً ما را همراه و در کنار پیامبر قرار بده ، ثانیاً نبوّت، رسالت و وحی او را برای من یک طریق باز قرار بده که من اگر بخواهم آن را بپیمایم هیچ کسی مزاحم من نباشد.

در صلوات شعبانیه، انسان خود را در سایه رحمت بی‌انتهایی که خدا نصیب پیامبر می‌کند مشمول ادعیه سِعه رحمت ذات اقدس الهی می‌نماید. در این دعا به خداوند عرض می کنیم که پیامبر(ص)را شفیع ما قرار بده؛ «وَاجْعَلْهُ لی‏ شَفیعاً مُشَفَّعاً وَطَریقاً اِلَیْکَ مَهیَعاً»، در این جمله حضرت سجاد (علیه السلام) به خدا عرض می‌کند: خدایا این ماه ماه پیامبر و صدر و ذیل این ماه، رحمت است و رحمت بودنِ صدر و ذیل این ماه برای این است که نبیّ رحمت شب‌ها را به نماز و روزها را به روزه می‌گذراند. یعنی این زمان را این متزمّن پربرکت کرد، همان‌طوری که مکان را این متمکّن پربرکت می‌کند.

ایشان با بیان اینکه خدمت به وحی و نبوت بهترین راه رسیدن به مقصد الهی است، فرمودند:

اگر کسی واقعاً در خدمت وحی و نبوّت بود این شخص یک طریق مهیعه و راحت دارد، که نه بیراهه می‌رود نه راه کسی را می‌بندد و اگر ـ خدای ناکرده ـ مشکلی داشت این راه بسته می شود و این راهِ بسته به مقصد نمی‌رسد همان که فرمود: ﴿فَهُمْ فِی رَیْبِهِمْ یَتَرَدَّدُونَ﴾؛ شک و تردید باعث عجز است، ولی اگر انسان وارد یک طریق مهیعه شد مرتب بدون مزاحمت به مقصد می‌رسد.

ایشان با بیان اینکه انسان در این ماه شایستگی آنرا دارد که هم مهمان خدا شده و هم مهماندار او گردد، ابراز داشتند:

این دعاهای ماه رجب و شعبان برای آن است که انسان را هم شایسته کند که مهمان خدا بشود هم شایسته کند که مهماندار خدا بشود؛ در این معامله، سود کلا مال انسان است چون گاهی خدای سبحان مبایعه می‌کند خرید و فروش می‌کند و با انسان گفتگو دارد چه اینکه در مناجات شعبانیه همین است.

اما خدا مهمان ما باشد یعنی چه؟ ما چه داریم که او را مهمان کنیم یک و چه وقت او مهمان ما می‌شود دو؟! این در حدیث قدسی آمده است که «انا عند المنکسرة قلوبهم» یعنی خدای سبحان مهمان دلهای شکسته است و آن انکسار را آن فقر را آن خضوع را آن خشوع را آن بندگی خالص را خدا می‌پذیرد این «انا عند المنکسرة قلوبهم» جزء مصادیق مهمان شدن خدا نسبت به دلها است.

منبع:هدانابرگرفته از اسراء

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ اسفند ۰۰ ، ۱۲:۰۳
مهدی مینایی

تحلیلی از 313 نفر یار مخصوص امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف )

 

برای شناخت این یاران مخصوص به مطالب زیر توجّه کنید:

تواتر حدیث 313 نفر:

در همه جا معروف است و در کتاب های مربوط به امام زمان علیه السّلام نوشته شده که هنگام ظهور آن حضرت، 313 نفر یاران مخصوصش به او می پیوندند و هم چون کوه در برابر حوادث ایستادگی کرده و همراه امام علیه السّلام هستند، اکنون به جاست که در این کتاب درباره ی این افراد خاص به بررسی فشرده ای بپردازیم.

برای روشن شدن مطلب نخست صحّت اصل حدیث را مورد بررسی قرار داده،

سپس ویژگی های این یاران را بیان می کنیم.

به طوری که در کتب مربوطه مانند بحارالانوار (ج52) اثبات الهداة (ج 7)، منتخب الأثر و ... آمده، حدیث ماجرای پیوستن 313 نفر از یاران خاصّ حضرت قائم علیه السّلام به آن حضرت، هنگام ظهور در مکه متواتر است ، یعنی به اندازه ای نقل شده که انسان با بررسی آن ها علم پیدا می کند که این حدیث صحیح است، و از پیامبر و ائمه علیهم السّلام نقل شده است.

بنابراین نباید شکّی در صدور حدیث مذکور از جانب معصومین علیهم السّلام نمود.

توضیح بیش تر این که:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ اسفند ۰۰ ، ۱۶:۵۴
مهدی مینایی

ویژگی یاران امام زمان عج

پنجشنبه, ۱۹ اسفند ۱۴۰۰، ۰۴:۵۰ ب.ظ

 یاران امام زمان(عج)

در حفاظت از ارزش‌ها، جلوگیری از آسیب‌ها و خطرات دشمنان فروگذار نیستند،

افق‌نگر هستند و نگاهشان به خداست

 ملامت ملامتگران هرگز خللی در اراده پولادین آن‌ها ایجاد نمی‌کند.

آیه ۵۴ سوره مائده :

«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»

مخاطب آیه مؤمنان هستند؛ یعنی

ممکن است ما که مدعی ایمان هستیم هم در مسیر زندگی بلغزیم و دین و ایمان خود را از دست داده و عاقبت بخیر نشویم.

آیه ادامه می‌دهد:

اگر شما دست از دین او برداشتید خدا کسانی را به جای شما به یاری دین می‌فرستد که خدا آن‌ها را دوست دارد و آنان هم خداوند را؛ این افراد در برابر مومنان نهایت تواضع و فروتنی را دارند و برای آسایش مومنان خود را به زحمت می‌اندازند ولی همه بغض و کینه و عداوت آن‌ها متوجه دشمنان و کفار و کسانی است که مانع پیشرفت و عزت بشر هستند. این افراد در مسیر تحقق عدالت اهل جهاد و مبارزه و یاری دین هستند و اگر راه و برنامه و فعالیتی دارند در برابر ملامت‌ها و سرزنش‌ها هیچ ترسی ندارند و اوج قله یعنی خدا و امام زمان خود را می‌بینند و این فضل خداوند برای چنین کسانی است.

 

کسانی که

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ اسفند ۰۰ ، ۱۶:۵۰
مهدی مینایی

مـقـاله حـاضـر بـا عـنـوان ((ویژگیهاى یاران خاص امام زمان (ع )) نوشتارى است درباره یـاران حـضـرت مـهـدى (ع )، مـاهـیت یاران خاص و خصوصیات آنان

چکیده

ریـشـه کـنـى ستم و درهم کوبیده شدن پایه هاى کفر و استکبار و شرک و نفاق در صحنه عـالم و تـحـقـّق آرمان حاکمیت توحید و عدالت در جهان ، افزون بر وجود رهبرى شایسته و مـعـصـوم ، قـانـونـى جـامـع و جهان شمول و فراهم آمدن زمینه ها و شرایط لازم ، به وجود یارانى زبده ، کاردان و لایق و پا به رکاب وابسته است ؛ یارانى که قابلیتهایى در حد مـطـلوب و ایـده آل داشـته باشند تا بتوانند منویّات رهبر و مقتدایشان را در گستره گیتى جامه عمل بپوشند. مـقـاله حـاضـر بـا عـنـوان ((ویژگیهاى یاران خاص امام زمان (ع ))) نوشتارى است درباره یـاران حـضـرت مـهـدى (ع )، مـاهـیت یاران خاص و خصوصیات آنان . از این رو، پس از ذکر مـقـدمـه اى کـوتـاه ، یاران حضرت ، ستاد فرماندهى حکومت جهانى و ماهیت یاران خاص مورد بحث قرار گرفته است . پس از آن ویژگیهاى آنان بررسى شده و در پایان نکاتى به صورت نتیجه ارائه گردیده است .

متن

بـشـر هـنـوز تـابـش خـورشید فروزانش را به انتظار نشسته است و دیرى نمى پاید که لحـظـه انـتـظـار بـه سـر آیـد و عـطـر دل انگیز ظهورش ، زندگى بشر را بهارى کند و سرسبزى و خرّمى و طراوت و نشاط را به انسانها هدیه دهد.

وقـتـى حضرت مهدى (ع ) بیاید حاکمیت و نظام سیاسى جهان را دگرگون مى سازد. ظلم و اسـتـکـبـار، کفر و شرک و نفاق را ریشه کن مى کند. آیین محمدى (ص ) را در جهان مستقر مى نـمـایـد و هـمه عالم را زیر پرچم توحید، به سعادت مى رساند. امنیت جهانى برقرار مى سـازد، اقتصاد جهانى را متحول مى کند. زمینى در جهان نمى ماند مگر اینکه سرسبز و خرم مى شود و خیر و برکت از همه جا مى بارد.

عـلم و فـرهـنـگ مردم جهان را دگرگون مى سازد. فنّاورىِ ارتباطات به درجه اى مى رسد که زمین زیر پاى مردم طى مى شود و دربهاى جهان به رویشان باز مى گردد... .

بدیهى است که پیروزى حق بر باطل و ایجاد این همه تحولات بنیادین همه اش با کرامت و معجزه صورت نمى گیرد، بلکه علاوه بر رهبرى و مدیریتى معصوم و برنامه اى جامع و جـهـان شـمـول ، کـادر اجـرایـى بـسـیار کاردان و لایق و توانمندى لازم است تا بتوان چنین تـحـولى در سـطـح جـهـان ایـجـاد کـرد و بـه تـعـبـیـر امـام عـلى (ع ) ((اَفـْلَحَ مـَنْ نـَهـَضَ بـِجـَنـاجٍ)) پیروزمند کسى است که یار و یاور داشته باشد.

در این مقاله ، به اجمال خصال یاوران حضرت مهدى (عج ) توصیف مى گردد.
یاران حضرت مهدى (ع )

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ اسفند ۰۰ ، ۱۶:۳۳
مهدی مینایی

یاران امام مهدی(عج) در روایات

پنجشنبه, ۱۹ اسفند ۱۴۰۰، ۰۴:۱۹ ب.ظ

دسته‌بندی یاران امام مهدی(عج) در روایات

براساس برخى روایات، گروهى از فرشتگان الهى، دو تن از پیامبران الهى و جمعى از مؤمنان خالص، همواره در کنار حضرت مهدى علیه السّلام هستند و لحظه اى آن حضرت را تنها نمى گذارند و گاهى اوقات از آنها تعبیر به «ابدال»، «اوتاد»، «رجال الغیب» یا «رجال المهدى علیه السّلام» مى شود.

 

سرداب غیبت برای شیعه واژه نام آشنایی است. اینکه امام مهدی عج غیبتشان از این مکان آغازشده است. اما هیچ کدام نمی پرسند چند سال غیبت؟! چند قرن؟! تا کی... الی متی... انگار ندیدنت باید جزئی از زندگیمان باشد. انگار اصلا غصه ای از ندیدنت نیست. و ضرورتی در درک حضورت...

مردمان نور ندیده، تاریکی را نور می پندارند و ظلمت را روشنایی. از همین است که آوارگیت را نمی فهمیم.دوریت را احساس نمی کنیم و غربتت برایمان مهم نیست که اگر بود خداوند مهربان بی تردید إذن حضور می داد. مگر نه اینکه خود فرموده اگر تشنه شدید،برایتان آب گوارا خواهم فرستاد.(۱)


یاران امام مهدی (عج) در زمان غیبت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ اسفند ۰۰ ، ۱۶:۱۹
مهدی مینایی

خلاصه زندگی چهارده 14 معصوم علیهم السلام

يكشنبه, ۸ اسفند ۱۴۰۰، ۰۵:۰۲ ب.ظ

خلاصه زندگی چهارده 14 معصوم علیهم السلام

 

معصوم اول حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)،

نام :احمد،محمّد ، نام پدر:عبد الله، نام مادر:آمنه ، شهرت:خاتم پیامبران،رسول خدا،امین - کُنیه:ابوالقاسم،

محل و زمان تولد: مکه - به قول مشهور 17 ربیع الاول سال 571 میلادی –

روز مبعث و مدت نبوت: 27 رجب -:بیست و سه سال –

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ اسفند ۰۰ ، ۱۷:۰۲
مهدی مینایی

زندگی امامان معصوم به صورت خلاصه (ائمه شیعه)

يكشنبه, ۸ اسفند ۱۴۰۰، ۰۴:۴۱ ب.ظ

زندگی نامه امامان معصوم به صورت خلاصه

   خلاصه ای از زندگی چهارده معصوم (ع) برای تحقیق دبستانیامام اول :

نام: على‏ علیه السلام‏ پدر و مادر: ابو طالب - فاطمه بنت اسد شهرت: امیرمؤمنان‏علیه السلام‏ کنیه: ابو الحسن‏

زمان و محل تولد:

سیزدهم رجب، ده سال قبل از بعثت، در درون کعبه متولد شد.

دوران خلافت و امامت:

سال 36 تا 40 ه.ق ( حدود چهار سال و نه ماه) مدت امامت: 30 سال‏

زمان ومحل شهادت:

صبح‏19رمضان سال‏40 هجرت، توسط ابن‏ملجم در مسجد کوفه، ضربت خورد، و شب 21 رمضان در سن 63 سالگى در کوفه به شهادت رسید.

مرقد شریف: در نجف اشرف‏

دوران عمر: در چهار بخش:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ اسفند ۰۰ ، ۱۶:۴۱
مهدی مینایی

پنج پند تورات که حضرت امیرالمومنین(ع) فرمود: من دوست دارم در آغاز هر روز آنها را از نظر بگذرانم

 

حضرت فرمود تورات با ٥ جمله پایان پذیرفته که من دوست دارم در آغاز هر روز آنها را از نظر بگذرانم. تورات نیز کتاب آسمانی است.

 

«ألاَْوَّلُ: الْعَالِمُ الَّذِی لاَ یَعْمَلْ بِعِلْمِهِ فَهُوَ وَ إِبْلِیسُ سَوَاءٌ»

اول:

عالمی که عمل به علمش نکند، او و شیطان یکسانند. چون شیطان نیز می دانست و عمل نکرد.

«وَالثَّانِی: سُلْطَانٌ لاَ یَعْدِلُ بِرَعِیَّتِهِ فَهُوَ وَ فِرْعَوْنُ سَوَاءٌ»

دوم:

سلطانی که عدالت در میان رعیت پیاده نکند، با فرعون یکی است.

«وَ الثَّالِثُ: فَقِیرٌ یَتَذَلَّلُ لِغَنِىٍّ طَمَعاً فِی مَالِهِ فَهُوَ وَ الْکَلْبُ سَوَاءٌ»

سوم:

فقیری که در برابر پولدار خودش را ذلیل می کند تا چیزی گیرش بیاید، او و سگ هر دو مساوی هستند.

«وَ الرَّابِعُ: غَنِّىٌ لاَ یَنْتَفِعُ بِمَالِهِ فَهُوَ وَ الأَجِیرُ سَوَاءٌ».

چهارم:

آدم پولداری که پولش را حاضر نیست استفاده کند و دنیا و آخرت را رها کرده تا فقط پول انبار کند، او با کارگر و اجیر یکسان است.

«وَ الْخَامِسُ: اِمْرَأَةٌ تَخْرُجُ مِنْ بَیْتِهَا بِغَیْرِ ضَرُورَة فَهِىَ وَ الأَمَةُ سَوَاءٌ»

پنجم:

زنی که از خانه اش بدون ضرورت بیرون می رود، آن زن با کنیز یکی است. او شرایط خانه داری و تَبَعُل و شوهر داری و اداره منزل را ندارد. مانند کنیزی است که برای یک برنامه مخصوصی در نظر گرفته می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ اسفند ۰۰ ، ۱۰:۳۳
مهدی مینایی

۵ داستان کوتاه در مورد شجاعت امام علی که باید بارها بخوانیم

 

ستاره | سرویس مذهبی – اگر بخواهیم به بهترین نمونه‌های داستان کوتاه در مورد شجاعت امام علی (ع) بپردازیم، به انبوهی از حکایت‌های مملو از رشادت‌ها برمی‌خوریم. داستان‌هایی که هر یک به نوعی گویای شهامت و شجاعت این امام بزرگوار هستند و با دوره کردن آن‌ها، بارها و بارها درس‌هایی گرانقدر می‌آموزیم.

در اینجا قصد داریم به پنج داستان کوتاه در مورد شجاعت امام علی پرداخته و بار دیگر مقام و حضور بی‌بدیل حضرت را در قلب و روح خود، مرور کنیم.

 

پنج داستان کوتاه در مورد شجاعت امام علی که باید بارها بخوانیم

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ اسفند ۰۰ ، ۱۰:۱۸
مهدی مینایی